Hem yapımı kolay hem de çok lezzetli bir börek...
Malzemesi
6 adet yufka
2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
1,5 su bardağı süt
1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
İç malzemesi
1 tavuk göğüs
750 gr. mantarın sap kısımları (Limonlu su)
4-5 sivri biber
1 kırmızı biber
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber (ben kullanmadım)
Hazırlanışı
Önce iç malzememizi hazırlıyoruz. Mantarları 15-20 dakika bol limonlu suda bekletiyoruz ki kararmasın. Daha sonra yıkayıp hazırladığımız mantarların sadece sap kısımlarını doğruyoruz. Biraz sıvıyağda kavuruyoruz ve tuzunu atarak ateşten alıyoruz.
Tavuk göğsünü de küp küp doğrayarak ayrı bir kapta sıvıyağ koyarak kavuruyoruz. Önce harlı ateşte sulanıyor sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz. Tuz ve karabiberini atıp ateşten alıyoruz.
Biberleri yine ayrı bir kapta soteliyoruz.
Dikkat edilmesi gereken hepsini çok az sıvıyağda soteleyeceğiz ki böreğimiz çok yağlı olmasın. Birbirine ekleyeceğiz. İç malzememiz hazır...
Süt, Sıvıyağ ve yumurtaları (birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak) karıştırarak sosumuzu hazırlıyoruz. Bir yufkayı sererek sostan sürüyoruz. Daha sonra mektup zarfı gibi katlıyoruz. Üzerine azıcık sos daha sürerek dörde bölüyoruz. Dört küçük kare elde ediyoruz. Her birinin ortasına iç malzemeden koyarak bohça gibi her köşesini ortaya doğru katlıyoruz. Ters çevirerek tepsiye diziyoruz.
Ayırdığımız yumurta sarısını üzerine sürerek, 200 derece fırında pişiriyoruz.
Afiyet olsun...
Yorum Gönder