Girit Kabağı Dolması |
Girit kabaklarını kızartma veya yemek olarak değerlendirebilirsiniz.Evinize hiç almadıysanız deneyin derim bu sevimli tombik kabakları :)
Girit Kabağı Dolması
6 adet girit kabağı (orta boy)
****
250 gram kıyma
1 adet soğan(incecik doğranmış)
2 yemek kaşığı pirinç (veya pilavlık bulgur)
1 er yemek kaşığı domates ve biber salçası
nane,kırmızıbiber,karabiber,tuz(miktarlar isteğe göre)
dereotu,1 diş sarmısak(ezilmiş)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
İç malzememizi hazırlamak için kabaklar hariç diğer bütün malzememizi iyice yoğurun.
Hazırladığımız iç malzememiz ile içini tuzladığımız kabakları 1 parmak boşluk kalacak şekilde çok sıkıştırmadan doldurun.
Pişen kabakları servis tabağına alıp yoğurt ve isteğe bağlı olarak salçalı sos ile servis yapın.
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.