- 3 küçük tavuk but
- 2 orta boy kuru soğan
- 6-7 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kişniş
- 3 tatlı kaşığı kuru reyhan( Benim bitmişti bu sefer kullanmadım fakat, köfteye asıl tadını veren kesinlikle içine bol miktarda katılan kuru reyhandır.)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı pulbiber( bu köfteyi ağzınız biberden yana yana yemelisiniz)
- 3 yemek kaşığı kısırlık bulgur
- 1 tatlı kaşığı domates salçası, isteğe göre 1 tatlı kaşığı biber salçası
- tuz.
Yapılışı:
- Tavuk butlarının etlerini ayırıp, robotta çekelim.(göğüs eti kullanmanızı tavsiye etmem çünkü butları çok bu iş için lezzetli oluyor)
- Sinirlerini temizleyelim.
- Kuru soğan, sarımsak robotta çekelim.
- Bir derince kasede, etler, robotta çekilen, soğan ve sarımsaklar, baharatlar ve tuz katılır.
- Salçalar ve bulgur da ilave edilerek, yoğurmaya başlanır. Bulgur ıslatılmadan yoğurulur. (Çiğ köftedeki gibi) Uzunca bir süre yoğurulur. Gerekirse 1-2 kaşık su eklenebilir.
- Bu ölçüde 9 tane köfte çıktı. Çok kalın olmayacak, kenarları ince olacak şekilde yuvarlak şekilde köfteler yapılır. Teflonun tavada, kısık ateşte alt üst pişirilir.
Not: Sos ile yemenizi tavsiye etmem, kuru bir köfte bu, eğer yine de sos yapmak istiyorsanız, yağda kızartmalısınız.
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.