Çorumlu komşularımızdan öğrendiğim bu lezzeti kesinlikle denemenizi tavsiye ederim." Tavuk köftesi" diyorlar adına. Ben yağsız olarak, teflonda altını üstünü, kısık ateşte pişirmesini tercih ediyorum. Fakat eğer aşağıda paylaştığım gibi sos yapmak istiyorsanız (ki sos tamamen benim kendi denememdir.) o zaman hafif yağda kızartın derim.
- 3 küçük tavuk but
- 2 orta boy kuru soğan
- 6-7 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kişniş
- 3 tatlı kaşığı kuru reyhan( Benim bitmişti bu sefer kullanmadım fakat, köfteye asıl tadını veren kesinlikle içine bol miktarda katılan kuru reyhandır.)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı pulbiber( bu köfteyi ağzınız biberden yana yana yemelisiniz)
- 3 yemek kaşığı kısırlık bulgur
- 1 tatlı kaşığı domates salçası, isteğe göre 1 tatlı kaşığı biber salçası
- tuz.
Yapılışı:
- Tavuk butlarının etlerini ayırıp, robotta çekelim.(göğüs eti kullanmanızı tavsiye etmem çünkü butları çok bu iş için lezzetli oluyor)
- Sinirlerini temizleyelim.
- Kuru soğan, sarımsak robotta çekelim.
- Bir derince kasede, etler, robotta çekilen, soğan ve sarımsaklar, baharatlar ve tuz katılır.
- Salçalar ve bulgur da ilave edilerek, yoğurmaya başlanır. Bulgur ıslatılmadan yoğurulur. (Çiğ köftedeki gibi) Uzunca bir süre yoğurulur. Gerekirse 1-2 kaşık su eklenebilir.
- Bu ölçüde 9 tane köfte çıktı. Çok kalın olmayacak, kenarları ince olacak şekilde yuvarlak şekilde köfteler yapılır. Teflonun tavada, kısık ateşte alt üst pişirilir.
Not: Sos ile yemenizi tavsiye etmem, kuru bir köfte bu, eğer yine de sos yapmak istiyorsanız, yağda kızartmalısınız.
Yorum Gönder