0
Maggi pilav etkinliğinde arkadaşlarımızın önderliğindeki yarışma için gönderdiğim tam benlik bir tarif...

Yıllık izne ayrılmadan evvel bloğumda 3 tarifide yayınlayacağım umarım...Katılanlara bol şanslar..




Beşamel Soslu Püreli Pilav


Pilav İçin;
1,5 su bardağı baldo pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
3 su bardağı tavuk suyu
1 maggi tavuk tablet bulyon
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
1 adet haşlanmış kalçalı tavuk but
1 çay kaşığı tuz
1 kesme şeker+1 tatlı kaşığı limon suyu


Beşamel Sos İçin;
1,5 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
Bir fiske tuz ve karabiber
Bir fiske muskat cevizi rendesi
50 gram rendelenmiş kaşar peyniri


Patates Püresi İçin;
4 adet patates
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri


Pirinçleri yarım saat tuzlu ve ılık suda bekletip yıkayıp süzün. Pilav tenceresine yağları ,pirinci, tuz şeker ve limon suyunu alıp pirinçler şeffaflaşana kadar çok karıştırmadan kavurun.

Ilık tavuk suyunda maggi tablet bulyonu eritip pirinçlere tavuk suyunu ilave edin. Kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Pişen pilavın içine bezelye ve didiklenmiş tavuk etlerini ilave edip 10 dakika demlenmeye bırakın.

Patates püresi için; Patatesleri minik küpler halinde doğrayıp tereyağı ve süt ile çelik bir tencerede yumuşayana kadar haşlayalım. Haşlama sırasında arada bir karıştırıp dibinin tutmasını önleyelim. Haşlanan patateslere biraz kaşar peyniri rendesi ve tuz ilave edip ezici veya blender yardımı ile püre haline getirelim.

Beşamel sos için; unu tereyağda pembeleşene kadar kavuralım. Sütü yavaş yavaş ve iyice karıştırarak kavrulan una ekleyelim. Koyu muhallebi kıvamını alan karışıma tuz ve muskat rendesi ve 50 gram kaşar peyniri rendesi ekleyip altını kapatalım.

Derince bir karıştırma kabında beşamel sos ile pilavımızı karıştıralım. Yağladığımız fırın kabının altına pilavımızı yayalım. Üzerine patates püremizi yayıp kalan kaşar peyniri rendesini serpiştirelim.


180 dereceli ön ısılı fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirip, düzgün dilimlenmesi için servise sunmadan 10 dakika dinlendirelim.

Afiyet Olsun.



Yorum Gönder

 
Top