0
Malzemeler:
  • 1 orta boy hindi
İç Pilav İçin:
  • 2 su brd. baldo pirinç
  • 500 gr. kestane
  • 2 orta boy ince doğranmış kuru soğan
  • 1 tutam kıyılmış nane
  • 1 tutam kıyılmış dereotu
  • 100 gr. tereyağı
  • 2 su b.su
  • Tuz, karabiber, şeker, limon suyu
  • Dikmek için iğne ve pamuklu ip

Üzeri İçin:
  • 1 portakalın kabuğu
  • 3 çorba k.yoğurt
  • 2 çorba k.salça
  • Az sıvıyağ
  • Tuz, karabiber
Yapılışı:
  • Kestaneler çizilir, kızgın sıvıyağda kabukları soyulması için kızartılır.Dış ve iç kabukları soyulur.
  • Pilav için tencerede yağ eritilir. Soğanlar ilave edilir, kavulur.
  • Pirinç ilave edilir. Limon suyu ve şekerle iyice kavrulur.
  • Su, tuz, karabiber ilave edilir. Kısık ateşte pişirilir. Kestane, nane, maydanoz, dereotu ilave edilir, karıştırılır, demlendirilir.

Yorum Gönder

Yoruma Smiley Ekle
:) :)) ;(( :-) =)) ;( ;-( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ $-) (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.

 
Top