Kırmızı pancar kavurması hep yaparım, pırasalı olanını "GözdeTarifler" sitesinde gördüm. Akşama gelecek olan misafirlerim için yaptım ve çok güzel oldu. Misafirlerim de çok beğendiler.
Hazırlama süresi: 5 dakika
Pişme süresi: 15 dk pancar haşlanır, 30 dk pişme, toplam 45 dk,
Yapılışı: çok kolay
Malzemeler:
- 1 kg kırmızı pancar,
- 3-4 dal pırasa,
- 3 tahta kaşığı zeytin yağı,
- 1-2 limon,
- Tuz,
Yapılışı:
- Pancarların saplarını yumruların üzerinden kesin, iyice yıkayın ve haşlayın.( ben düdüklü tencerede 15 dk haşladım). Suyunu süzün, kabuklarını soyun ve rendeleyin.
- Pırasaların saplarını kesin, kalan kısımlarını ince doğrayın, zeytin yağında 15 dakika kadar kavurun. Rendelenmiş pancarı ilave edin 10 dakika kadar birlikte kavurmaya devam edin.
- Tuzunu ilave edin ocaktan alın. Soğuduktan sonra 1 limon suyunu sıkın ekleyin ve karıştırın. ( ekşiliğini damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz).Servis tabağına alın.
Afiyet olsun...
Yorum Gönder