0
Geçen gün markette taze taze pancarları görünce aklıma daha önce İnci ablacığımda yemiş olduğum nefis pancar turşusu geldi...hemen attım torbaya bir kaç pancar ,tabi:) Tarife de aynen uyarak nefissss bir turşu hazırladım.Sık sık yapacakmışım gibi görünüyor artık. Hazırlaması inanılmaz kolay...Eğer seviyorsanız tam zamanı muhakkak deneyin derim...






Buyurun nefisss ve bir o kadar da pratik turşumuzun tarifine;

MALZEMELER:

1 kg pancar
3-4 diş sarımsak
1 çay bardağı üzüm sirkesi(ajda çay bardağı)
tuz
YAPILIŞI:

Pancarları iyice yıkayıp geniş  bir tencerede üzerine geçecek kadar su doldurup ,haşlayalım.
Haşlanan pancarların suyunu süzüp soğumaya bırakalım.
Soğuduktan sonra kabuklarını kesip, istediğiniz büyüklükte doğrayın.

1 kasede rendelenmiş sarımsağı sirke ile karıştırıp ,tuz ekleyip doğradığınız pancarlara ilave edip karıştırıp servise hale getirin.

AFİYET BAL OLSUN:)




Yorum Gönder

Yoruma Smiley Ekle
:) :)) ;(( :-) =)) ;( ;-( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ $-) (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.

 
Top