Yazdan kuruttuğum ama bloga koyamadığım kurutulmuş yeşil faulyeden bu defa da zeytinyağlı yapmak istedim. tadı gayet güzel oldu. Bolca ekşili de olunca tam benlik oldu yani :))
MALZEMELER:
2 kase kurutulmuş yeşil fasulye
2 adet havuç
2 diş sarımsak
1 orta boy soğan
yarım limon suyu
1 yemek kaşığı salça
Zeytinyağı
tuz, karabiber,
Üzeri için;
Maydonoz, dereotu
YAPILIŞI:
1- Tencereye su koyup kaynatın ve kaynayan suyun içine fasulyeleri koyup haşlayın. Yumuşayan fasulyeleri süzün ve bir kenara alın.
2- Diğer yandan yayvan bir tencereye zeytinyağını koyun ve küp küp doğradığınız sarımsak ve soğanı hafif kavurun. Üzerine yuvarlak dilimlediğiniz havuçları da ekleyip kavurmaya devam edin.
3- Kavrulan soğan ve havuçların üzerine haşlanan fasulyeleri de ekleyin ve sebzelerle alt üst edin ve tencereyi kapatın 1-2 dk bu şekilde pişirin.
4- 1 yemek kaşığı salçayı 1 su bardağı su ile ezin. İçine tuz, karabiber ve yarım limonun da suyunu katıp pişmekte olan fasulyelerin üzerine gezdirin ve tencerenin altını kısın. Yemeği kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
5- Soğuduktan sonra üzerine maydonoz ve dereotu ile süsleyin ve servis yapın. Bir gece önceden yaparsanız daha lezzetli olur.
AFİYET OLSUN....
Yorum Gönder