Ben kırmızı biberi çok severim.
Kahvaltılarda hemen ocağın üzerinde iki tane közlenir, güzelce soyulur.
Biraz limon, bir damla zeytinyağı...
Gerçi ben çiğ olarak da severim, halka halka doğrayacaksın...
Neyse, tarife geçelim.
Malzemeler
10 kg kırmızı biber
4-5 baş sarımsak
1 bağ maydanoz
1 çay bardağı sıvıyağ (yarısı ayçiçek yağı, yarısını zeytinyağı kullandım)
1/2 çay bardağı üzüm sirkesi
1 yemek kaşığı kadar turşuluk tuz (damak tadınıza göre atın, biz az tuzlu yapıyoruz)
Hazırlanışı
Önce kırmızı biberleri güzelce yıkıyoruz.
Daha sonra fırın tepsilerine diziyoruz.
Ben fırın tepsilerine pişirme kağıdı serdim.
Kırmızı biberlerin suyu tepsiye akarsa, lekesi zor çıkıyor ;)
Kırmızı biberlerin soyulması normalde çok zor oluyordu.
Püf noktasını söylüyorum;
Yaklaşık 200 derecede fırına attığımız kırbızı biberlerin,
kabukları hafif kabarınca fırından alıyoruz ve sıcakken hemen bir poşete koyuyoruz.
Poşetin ağzını sıkıca bağlıyoruz, yaklaşık 20-25 dakika öyle kalıyor.
Sonra poşetten çıkartıyoruz ve kabukları kendiliğinden soyuluyor.
Saplarını ve çekirdeklerini de çıkarıyoruz.
Küçük küçük doğruyoruz.
Maydanozu yıkayıp incecik doğruyoruz ve sarımsakları da soyuyoruz.
Sıvıyağı, tuz ve sirkesini de ekleyerek hepsini karıştırıyoruz ve kavanozlara yerleştiriyoruz.
Kavanozların ağzını sıkıca kapatıp, buzdolabında muhafaza ediyoruz.
10 kg kırmızı biberden bu kavanoz ve bu kavanozun dörtte biri kadar bir kavanoz daha çıktı.
Afiyet Olsun...
Yorum Gönder