Beyaz Çikolatalı Frambuazlı Pasta Tarifi
Genel BilgilerKategori : Pasta Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Porsiyon : 6
Keki İçin- 1 Tatlı kaşığı Kabartma Tozu
- 3 Yemek kaşığı Kakao
- Yarım Çay bardağı Sıvı Yağ
- Yarım Su bardağı Süt
- 0.67 ( 67/100 ) Su bardağı Toz Şeker
- 1 Su bardağı Un
- 1 Paket Vanilya
- 3 Adet Yumurta
Dolgusu İçin- 150 Gr Beyaz Çikolata
- 1 Su bardağı Frambuaz
- Yarım Çay bardağı Krema
- 2 Yemek kaşığı Labne Peyniri
- 2 Su bardağı Süt
- Yarım Su bardağı Toz Şeker
- 3 Yemek kaşığı Un
- 1 Paket Vanilya
- 1 Adet Yumurta Sarısı
Üzeri İçin- Kararında Çikolata Sosu, Nane YaprağıHazırlanışıYumurta, vanilya ve şekeri geniş bir kapta mikserle çırpın. Yağ ve sütü ekleyin. Un, kakao, kabartma tozunu ilave ederek karıştırın ve yağlı kağıt serili tepsiye hamuru yayın.160 dereceye ayarlanmış fırında 20-25 dakika pişirin. Yumurta sarısı, süt, şeker, vanilya ve unu tencerede karıştırın ve orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Beyaz çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırmaya devam edin. Ocaktan alıp labne peyniri ve kremayı ilave edin ve mikserle ılınıncaya kadar çırpın. Keki ortadan ikiye kesin. Arasına kremanın 2/3\'ünü yayıp üzerine frambuazları dizip kapatın. Kalan kremayı üzerine sıvayın. Çikolata sos ile üzerine çizgiler yapın. Üzerini nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Mutfak : Türk Mutfağı
Porsiyon : 6
Keki İçin- 1 Tatlı kaşığı Kabartma Tozu
- 3 Yemek kaşığı Kakao
- Yarım Çay bardağı Sıvı Yağ
- Yarım Su bardağı Süt
- 0.67 ( 67/100 ) Su bardağı Toz Şeker
- 1 Su bardağı Un
- 1 Paket Vanilya
- 3 Adet Yumurta
Dolgusu İçin- 150 Gr Beyaz Çikolata
- 1 Su bardağı Frambuaz
- Yarım Çay bardağı Krema
- 2 Yemek kaşığı Labne Peyniri
- 2 Su bardağı Süt
- Yarım Su bardağı Toz Şeker
- 3 Yemek kaşığı Un
- 1 Paket Vanilya
- 1 Adet Yumurta Sarısı
Üzeri İçin- Kararında Çikolata Sosu, Nane YaprağıHazırlanışıYumurta, vanilya ve şekeri geniş bir kapta mikserle çırpın. Yağ ve sütü ekleyin. Un, kakao, kabartma tozunu ilave ederek karıştırın ve yağlı kağıt serili tepsiye hamuru yayın.160 dereceye ayarlanmış fırında 20-25 dakika pişirin. Yumurta sarısı, süt, şeker, vanilya ve unu tencerede karıştırın ve orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Beyaz çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırmaya devam edin. Ocaktan alıp labne peyniri ve kremayı ilave edin ve mikserle ılınıncaya kadar çırpın. Keki ortadan ikiye kesin. Arasına kremanın 2/3\'ünü yayıp üzerine frambuazları dizip kapatın. Kalan kremayı üzerine sıvayın. Çikolata sos ile üzerine çizgiler yapın. Üzerini nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Yorum Gönder