Malzemeler,
4 adet milföy hamuru
2 adet orta boy elma
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı çekilmiş ceviz içi
Hazırlanışı,
Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin.Tavaya; elma rendesi, toz şeker, tarçın ve ceviz içini alın.
Orta dereceli ateşte, elmalar suyunu çekene kadar pişirin.Pişen harcı ocaktan indirip soğuması için bekletin.
Oda sıcaklığında bekleyip yumuşamış milföyleri; düz bir zemin serin.Su bardağının ağzıyla, milföylerden yuvarlak şekiller çıkarın.
Her bir yuvarlağın ortasında 1 yemek kaşığı elmalı harç koyup kapatın.Elmalı payları fırın tepsisine dizin.
170 derece fırında 20 dakika pişirin.Elmalı pay hazır
haber7
Benzer Yazılar
Kandil simidi tarifi (Video)
Kandiliniz mübarek olsun.Kandil simidini evde yapmak isteyenler için işte evde kandil simidi tarifiM[...]
Jan 23, 2013Kolay kurabiye tarifi
Malzemeler:150 Gram margarin1 Su bardağı sıvı yağ1 Yumurta akı1 Çorba kaşığı yoğurt1 Tatlı kaşığı ma[...]
Jul 22, 2013YAZ FASULYESI TARIFI
İşte yaz fasulyesinin malzemeleri ve hazırlanışı...Malzemeler2,5 su bardağı kuru fasulye2 çorba kaşı[...]
Oct 19, 2013Tatlı Sefam'dan Çok Kolay ve Çok Lezzetli: Yalancı Mantı
İftara 15 dakika kadar varken, bir hafta kadar önce ayırdığım yufkayı dolaptan çıkardım... Birazdan&[...]
Jul 26, 2013Sarımsaklı ekmek tarifi
Yemediğimiz ekmekleri değerlendirmek için sarımsaklı ekmek tarifiMalzemeler1 adet ekmekYarım çay bar[...]
Jul 08, 2013Sandviç böreği tarifi
Sandviç böreği tarifi pratik kolay işte tarifi.Malzemeler:3 yufka4 çorba kaşığı yoğurt1 çay bardağı [...]
Jan 21, 2014Kolay ve pratik katmer tarifi
Yöresel yemeklerimizin başında gelen katmeri evde hazr yufkayla kolayca yapabilirsinizMalzemeler: 1 [...]
Nov 08, 2012
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.