Patatesli Börek Tarifi
Genel BilgilerKategori : Börek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Hazırlanma : 50 dk
Malzemeler- 1 Adet Kırmızı Biber
- 8 Adet Milföy Hamuru
- 2 Adet Patates
- 8 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
- 5 Adet Taze Soğan
- Kararında Karabiber, Kırmızı Pul Biber, TuzÜzeri İçin- 2 Çorba Kaşığı Haşhaş Tohumu
- 1 Adet Yumurta
HazırlanışıPatatesleri haşlayın. Kabuklarını soyduktan sonra ince kıyın ve kenara alın. Soğanları ve kırmızı biberi incecik kıyın. 6 çorba kaşığı sıvıyağı geniş bir tavaya alın. Üzerine soğan ve biberi ekleyip, 1-2 dakika sote etin. Daha sonra patates, karabiber, pulbiber ve tuz ilave edin. 5 dakika kavurup ocaktan alın. Milföy hamurlarını 5 dakika oda sıcaklığında bekletip yumuşamasını sağlayın. İçlerine patatesli harçtan koyup üçgen biçiminde kapatın. Açılmasını önlemek için yan kısımlarına bastırın. Yumurtayı 2 çorba kaşığı sıvıyağla çırpıp böreklerin üzerine sürün. Haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirip sıcak servis yapın.
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Hazırlanma : 50 dk
Malzemeler- 1 Adet Kırmızı Biber
- 8 Adet Milföy Hamuru
- 2 Adet Patates
- 8 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
- 5 Adet Taze Soğan
- Kararında Karabiber, Kırmızı Pul Biber, TuzÜzeri İçin- 2 Çorba Kaşığı Haşhaş Tohumu
- 1 Adet Yumurta
HazırlanışıPatatesleri haşlayın. Kabuklarını soyduktan sonra ince kıyın ve kenara alın. Soğanları ve kırmızı biberi incecik kıyın. 6 çorba kaşığı sıvıyağı geniş bir tavaya alın. Üzerine soğan ve biberi ekleyip, 1-2 dakika sote etin. Daha sonra patates, karabiber, pulbiber ve tuz ilave edin. 5 dakika kavurup ocaktan alın. Milföy hamurlarını 5 dakika oda sıcaklığında bekletip yumuşamasını sağlayın. İçlerine patatesli harçtan koyup üçgen biçiminde kapatın. Açılmasını önlemek için yan kısımlarına bastırın. Yumurtayı 2 çorba kaşığı sıvıyağla çırpıp böreklerin üzerine sürün. Haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirip sıcak servis yapın.
Yorum Gönder