Böğürtlenli Rulo Pasta Tarifi
Genel BilgilerKategori : Pasta Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Porsiyon : 6
Malzemeler- 1 Paket Kabartma Tozu
- 3 Yemek kaşığı Kakao
- Yarım Çay bardağı Sıvı Yağ
- 1 Çay bardağı Süt
- 3 Kahve Fincanı Toz Şeker
- 2 Kahve Fincanı Un
- 1 Paket Vanilya
- 1 Su bardağı Vişne Suyu
- 3 Adet Yumurta
- Kararında Pudra ŞekeriDolgusu İçin- Yarım Çay bardağı Krema
- Yarım Paket Labne Peyniri
- 2 Su bardağı Süt
- 1 Çay bardağı Toz Şeker
- 3 Yemek kaşığı Un
- 1 Paket Vanilya
- 1 Adet Yumurta Sarısı
Üzeri İçin- 300 Gr Böğürtlen
- 1 Yemek kaşığı Mısır Nişastası
- 0.67 ( 67/100 ) Çay bardağı Toz Şeker
HazırlanışıDerin bir kapta yumurtalarla toz şekeri, şeker eriyinceye kadar çırpın. Ayçiçeği yağı ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Son olarak elediğiniz un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Kek hamurunu tepsiye döküp düzgün bir şekilde yayın. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarır çıkmaz kekin üzerine yağlı kağıdı serin ve rulo şeklinde sarın. Krema için süt, yumurta sarısı, un ve toz şekeri derin bir kapta el blenderi ile karıştırın. Tencereye aktarıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp labne peyniri ve vanilya ekleyip karıştırın. Kremayı kabarıncaya kadar çırpın. Hazırladığınız labne peynirli karışımı kremaya ilave edip karıştırın. Rulo keki yağlı kağıttan ve tepsiden çıkarın. Vişne suyu ile ıslattıktan sonra üzerine krema sürüp tekrar katlayın. Üzerine pudra şeker serpin. Böğürtlenli sos için tüm malzemeyi koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp ılınmasını bekleyin. Pastanın üzerine gezdirin. Servis yapın.
Mutfak : Türk Mutfağı
Porsiyon : 6
Malzemeler- 1 Paket Kabartma Tozu
- 3 Yemek kaşığı Kakao
- Yarım Çay bardağı Sıvı Yağ
- 1 Çay bardağı Süt
- 3 Kahve Fincanı Toz Şeker
- 2 Kahve Fincanı Un
- 1 Paket Vanilya
- 1 Su bardağı Vişne Suyu
- 3 Adet Yumurta
- Kararında Pudra ŞekeriDolgusu İçin- Yarım Çay bardağı Krema
- Yarım Paket Labne Peyniri
- 2 Su bardağı Süt
- 1 Çay bardağı Toz Şeker
- 3 Yemek kaşığı Un
- 1 Paket Vanilya
- 1 Adet Yumurta Sarısı
Üzeri İçin- 300 Gr Böğürtlen
- 1 Yemek kaşığı Mısır Nişastası
- 0.67 ( 67/100 ) Çay bardağı Toz Şeker
HazırlanışıDerin bir kapta yumurtalarla toz şekeri, şeker eriyinceye kadar çırpın. Ayçiçeği yağı ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Son olarak elediğiniz un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Kek hamurunu tepsiye döküp düzgün bir şekilde yayın. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarır çıkmaz kekin üzerine yağlı kağıdı serin ve rulo şeklinde sarın. Krema için süt, yumurta sarısı, un ve toz şekeri derin bir kapta el blenderi ile karıştırın. Tencereye aktarıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp labne peyniri ve vanilya ekleyip karıştırın. Kremayı kabarıncaya kadar çırpın. Hazırladığınız labne peynirli karışımı kremaya ilave edip karıştırın. Rulo keki yağlı kağıttan ve tepsiden çıkarın. Vişne suyu ile ıslattıktan sonra üzerine krema sürüp tekrar katlayın. Üzerine pudra şeker serpin. Böğürtlenli sos için tüm malzemeyi koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp ılınmasını bekleyin. Pastanın üzerine gezdirin. Servis yapın.
Yorum Gönder