Bu aralar hemen hemen tüm yemeklerime pirinç yerine bulgur katmaya başladım. Ispanağa falan acayip yakışıyor. Denemenizi tavsiye ederim.
- Yeşil ve sarı kabak ( 6 tane yaptım. ) Biraz içim artı. Onunlada yaprak sardım az bişi
- 300 gr kadar kıyma
- 1 kahve fincanı bulgur
- 1 küçük domates rendesi
- tuz, bol nane ( 2 yemek kaşığı) , ben bunada yenibahar koyuyorum.
- bir avuç maydonoz ince ince doğranmış
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 büyük soğan rendesi
- Kabakların kabuklarını soymadan içlerini çıkartın. Ben içlerinden de hemen mücver yaparım.
- kıyma, bulgur, rendelenmiş soğan, domates rendesi, tuz, baharatı , maydonuzu elinizle bir güzel yoğurun.
- Kabakların içine doldurun. Tencereye dizin. Salça su ve zeytinyağını ocakta kaynatın. Sıcak sıcak dolmaların üstüne gezdirin. Yaklaşık 30 dakika bulgurlar pişinceye kadar pişirin.
Yorum Gönder