Nur Saylandan Kalburabastı Tarifi
Genel BilgilerKategori : Şerbetli Tatlı Tarifleri
Mutfak : Ege Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Pişirme : 25 dk
Ekleyen : Nur Saylan
Malzemeler- 1 Su bardağı Ceviz Dövülmüş
- 1 Tatlı kaşığı Kabartma Tozu
- 2 Su bardağı Sıvı Yağ
- 1 Su bardağı Su
- 1 Adet Yumurta
- Kararında UnŞurubu İçin- 3 Su bardağı Su
- 4 Su bardağı Toz Şeker
HazırlanışıMalzemeleri hepsini aynı anda karışıtırıp hamur haline getirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Bu parçaları bir kevgirin üzerinde elinizle bastırarak avcunuzun ortası kadar açın. Hamurun içine 1 tatlı kaşığı ceviz koyun ve her iki ucunu birbirinin üzerine getirin. Kevgirin üstünde çevirerek kapatın. Kalburabastıları katlanan kısmı altta kalacak şekilde fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 180 derece \\\'de 10-15 dakika pişirin. sonra ısıyı 200 derece \\\'ye getirip üzerinin kızarmasını bekleyin. üzerleri kızarınca fırından çıkarın. Sıcak tatlıların üzerine soğumuş şerbeti dökün. Dip not: Tatlılara gevreklik vermesi amacıyla kullanılan küllü su kullanabilirsiniz onuda şu şekilde hazırlayabilirsiniz. 1 çorba kaşığı meşe odunu külünü, bir gece suda bekletin. Kül dibe çökecektir. Üstte kalan berrak kısmı tülbentten süzerek kullanabilirsiniz. *Bunun yerine maden suyunu da kalburabastının gevrek olması amacıyla kullanabilirsiniz.
Mutfak : Ege Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Pişirme : 25 dk
Ekleyen : Nur Saylan
Malzemeler- 1 Su bardağı Ceviz Dövülmüş
- 1 Tatlı kaşığı Kabartma Tozu
- 2 Su bardağı Sıvı Yağ
- 1 Su bardağı Su
- 1 Adet Yumurta
- Kararında UnŞurubu İçin- 3 Su bardağı Su
- 4 Su bardağı Toz Şeker
HazırlanışıMalzemeleri hepsini aynı anda karışıtırıp hamur haline getirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Bu parçaları bir kevgirin üzerinde elinizle bastırarak avcunuzun ortası kadar açın. Hamurun içine 1 tatlı kaşığı ceviz koyun ve her iki ucunu birbirinin üzerine getirin. Kevgirin üstünde çevirerek kapatın. Kalburabastıları katlanan kısmı altta kalacak şekilde fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 180 derece \\\'de 10-15 dakika pişirin. sonra ısıyı 200 derece \\\'ye getirip üzerinin kızarmasını bekleyin. üzerleri kızarınca fırından çıkarın. Sıcak tatlıların üzerine soğumuş şerbeti dökün. Dip not: Tatlılara gevreklik vermesi amacıyla kullanılan küllü su kullanabilirsiniz onuda şu şekilde hazırlayabilirsiniz. 1 çorba kaşığı meşe odunu külünü, bir gece suda bekletin. Kül dibe çökecektir. Üstte kalan berrak kısmı tülbentten süzerek kullanabilirsiniz. *Bunun yerine maden suyunu da kalburabastının gevrek olması amacıyla kullanabilirsiniz.
Yorum Gönder