0

Pratik Özbek Pilavı Tarifi

Genel BilgilerKategori : Pilav Tarifleri
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 8
Hazırlanma : 30 dk

Malzemeler- 3 Su bardağı Et Suyu 
- 2 Adet Havuç 
- 1 Çay kaşığı Karabiber 
- 2 Adet Kuru Soğan 
- 200 Gr Kuşbaşı 
- Yarım Adet Limonun Suyu 
- 2 Su bardağı Pirinç 
- Yarım Çay bardağı Sıvı Yağ 
- 1 Çay kaşığı Tarçın 
- 1 Çay kaşığı Yenibahar 
- Kararında TuzHazırlanışıPirinci ılık, tuzlu ve limonlu suda yarım saat bekletelim. Bu arada etleri tencereye alıp üzerini 3 parmak aşacak kadar sıcak su ekleyerek yumuşayana dek haşlayalım. Et suyunu tel süzgeçten geçirip su ilave ederek 3 su bardağına tamamlayalım. Tencereye sıvı yağı alalım. Küp doğranmış soğanları pembeleştirelim. Etleri ve rendelenmiş havucu ekleyip 2-3 dk. daha karıştırarak kavurmaya devam edelim. Sıcak et suyunu yarım limon suyunu ekleyip tuzunu ayarlayalım. Pirinçleri, nişastası gidene dek birkaç su yıkayıp suyunu iyice süzerek ekleyelim. Pilavı ağır ateşte pirinçler suyunu çekene dek pişirip ateşten alalım. Baharatları ekleyip bir kez karıştıralım. 15-20 dk. demlendirip servis yapalım.

Yorum Gönder

 
Top