Bu mevsimde her evde kızartmanın daha sık yapıldığı malum .Zararlı olsa da her gün yemiyoruz ya diyerek arada yapıp bayıla bayıla yiyoruz :)
Ben en çok patlıcan kızartmasını severim. Tercihimse genelde sarmısaklı yoğurtludur. Ancak son bir kaç kızartmada bu şekilde servis ettim ve gören herkes bunun sadece domates soslu bir patlıcan kızartması olduğuna inanmadı...Mutlaka deneyin derim :)
YELPAZE PATLICAN KIZARTMASI
4 adet hafif tombul ve kısa boylu patlıcan
1 su bardağı kızartma yağı
tuz
5-6 adet olgun kırmızı domates
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 kesme şeker
tuz
bir damla sirke
1 diş sarmısak 100 gr beyaz peynir
bir fiske kuru fesleğen
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.