0

Patlıcanlı Pilav Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Pilav Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri

Malzemeler- 2 Adet Patlıcan 
- 2 Su bardağı Pirinç 
- 1 Su bardağı Sıcak Su 
- 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 
- 4 Adet Taze Soğan 
- Kararında Karabiber, TuzHazırlanışıBütün patlıcanları soyulmuş olarak tuzlu suda dinlendirip, suyunu süzün. Küp doğrayın. 1 çorba kaşığı sıvı yağı kızartın. Pirinci sıcak tuzlu suda yarım saat dinlendirip, süzün. Soğanları incecik kıyın. 1 çorba kaşığı kızgın sıvı yağda hafifçe soteleyin. Pirinci ilave ederek kavurun. Tuz ve karabiberi ekleyin. Suyunu ilave edip, pişmeye bırakın. Pilav suyunu çekip, göz göz olunca ocağın altını kapatın. Patlıcanları pilava ekleyip, karıştırın. Üzerini kağıt havlu ile kaplayın. Tencerenin kapağını kapatarak, dinlenmeye bırakın. Sıcak olarak servis yapın.

Yorum Gönder

 
Top