0

Bir sebze bir çorbaya bu kadar yakışır. İnanılmaz güzel bir çorba oluyor. Bizim evde kereviz yemeğini yemeğen beyler (ki portakal suyu ile falan yapıyorum ki bence güzel oluyor) , çorbasını bayıla bayıla içiyor.
1 adet orta boy kereviz alıyorum eve. Yarısı ile çorba , yarısı ile salata yapıyorum. Kereviz salatası da çok güzel oluyor. Kereviz kokusu ve tadını sevmeyenler için diyorum ki her iki yiyecekte de kereviz tadı alınmıyor. Kesinlikle ve kesinlikle tavsiye ederim.
Malzemeler :
  • Yarım kereviz , soyulmuş
  • 1 adet pırasanın yeşil yaprakları (pırasa çorbalara çok güzel lezzet verir)
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1.5 litre su
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 bardak süt
  • tuz, karabiber, istenen baharat

Yapılışı:

  1. Kerevizi, pırasayı ve havucu küp küp doğrayıp, 1.5 lite suyun içine atıp, yumuşayana kadar pişiriyorsunuz. Yumuşayınca içine el blendırı daldırıp sebzeleri parçalıyorsunuz. Pırasanız yoksa bir küçük soğanda olabilir.
  2. Bir tarafta un ve sütü karıştırıp çorbanın içine katıyorsunuz. Eğer unun topaklanma riski varsa içine el blendırı daldırabilirsiniz. Bence zaten baştan daldırın. Tüm malzeme güzelce karışsın.
  3. İçine tuz ve baharatlarını ekleyip kaynayıncaya kadar karıştırıyorsunuz. Kaynadıktan sonra 10 dakika kısık ateşte pişecek. Tadından şüphe ederseniz tuzunu koymadan önce bir adet tavuk bulyon yada sebzeli çeşni gibi şeyler koyabilirsiniz. Ama ben pek tercih etmiyorum. Brokoli ve kereviz çorbasına da misafir gelmeyecekse de yağda koymuyorum. Afiyetler olsun efendim.

Yorum Gönder

 
Top