0

Geçtiğimiz Pazar günü Özlemciğimde toplandık. Yine benden önce davrandı, ben çağırmayı düşünüyordum bu kez dostlarımızı. Bizdeki toplantıyı hafta içinde bir akşama almaya karar verip Pazar günü Özlemlerde buluştuk. Ben sabahtan yaptığım poğaçaları alıp erkenden gittim, Özlem'e yardım etmek için. O nefis börekler hazırlarken ben de Seran'ın doğumgünü için pasta yaptım.

Özlem'in patates salataları meşhurdur, yine harika bir salata yaptı. Bu kez fotoğrafını çektim ve pek fazla salata tarifi bulunmayan kahve arşivine bu lezzeti kazandırmak istedim. Ben bu tür salataları başlıbaşına bir yemek gibi görüyorum aslında, özellikle de ofise ve pikniğe taşımak için ideal olduklarını düşünüyorum. Böyle bir salata yanında yoğurtla pek güzel bir öğle yemeğidir benim için:) Ama tabi ki bir davet sofrasında çok şık ve güzel duruyor. Özlemciğim, tekrar ellerine sağlık! Şimdiden bol bol reklamını yapıyorum ki blogunu açtığında okurun çok olsun:))

Malzemeler:

- 10-12 adet mandalinadan biraz büyük patates
- 1 silme çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 3 adet orta boy havuç
- 1 adet kırmızı lahana
- Tuz, karabiber
- 1 adet limon
- Dilediğiniz kadar mısır

Yapılışı:

1. Patatesleri soyup küp küp doğrayın ve içine tuz attığınız suda haşlayın.

2. Patatesler haşlandıktan sonra süzün, içine tereyağ ekleyip püre haline getirin. Özlem en iyisinin blender olduğunu ama kendisinin ısrarla patates ezicisi kullandığını söyledi bu işlem için:)

3. Patates püresinin 2/3 sini alıp altına streç film serdiğiniz borcama koyun, üzerinden bastırıp düzleştirin. Biz telaşla unuttuk bu aşamayı, o yüzden de borcamdan servis ettik. Bence böyle de çok güzeldi görüntüsü.. Ama streç film sererseniz ters çevirip dilimleme şansınız olur serviste.

4. Havuçları soyup rendeleyin ve 1 kaşık zeytinyağında rengi soluncaya kadar kavurun. İçine tuz, çok çok az karabiber, 1/2 limon suyu ve kalan patatesin yarısını ekleyip iyice karıştırın. Borcamdaki patatesin üzerine koyup bastırın.

5. Kırmızı lahananın yarısından biraz fazlasını (küçükse tamamını) birkaç parçaya bölüp robota atın, içine 1/2 limon, tuz, 1 kaşık zeytinyağı ve az karabiber ekleyip incecik kıydırın.

6. Kırmızı lahanayı kalan patetes ile karıştırıp en üste koyun, üzerini düzleştirip mısır serpiştirin. Eğer ters çevirecekseniz mısırı ters çevirdikten sonra serpebilirsiniz.

Bunlar da Özlem'in nefis peynirli börekleri... Buzlukta hazırdı, hemen tepsiye alıp üstlerine yumurta sarısı sürdü, susam serpti ve fırına attı. Çıtır çıtır oldular..


Ve hamurunu Özlem'in hazırladığı, şekillendirmesini benim yaptığım susamlı tuzlu kurabiyeler.. Özlem bu kurabiyeleri çok sevmiş, sık sık yapıyor.. Tazeyken ağızda dağılan, çok leziz kurabiyeler bunlar gerçekten. Ben bir de bu kalp şeklindeki tabağa bayılıyorum:)


Seran'a da çok güzel bir sürpriz oldu, muhtemelen beklemiyordu, çünkü zaten toplanacaktık o gün... Biz ışıkları söndürüp pastayla salona girdiğimizde çok şaşırdı, "bugünkü 4. pastam!" derken gözleri ışıl ışıldı:) nice güzel yaşlara Serancığım!

Ben de Perşembe akşamı için menümü şimdiden planladım, hazırlıklarımı da bu akşam ve yarın akşam yapacağım. Uzun zaman sonra, güzel bir sofra etrafında dostlarımızı evimizde ağırlayacağımız için çok heyecanlıyım...

Yorum Gönder

 
Top