0
Malzemeler:
  • 5 yufka
  • 2 yumurta
  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket sosis
  • doğranmış domates veya 3 domates doğranacak
  • 1 diş sarımsak
Yapılışı :

  1. Sosisleri haşlıyoruz. Çok ince olmadan kesiyoruz. Doğranmış domates ve dövülmüş sarımsak ile karıştırıyoruz.
  2. 1 yumurta sarısını ayırıp, yumurtayı, sütü ve sıvı yağı bir kapta çırpıyoruz.
  3. Tepsiyi yağlayıp, yufkanın birini kenarları dışarı çıkacak şekilde seriyoruz. Üzerine sütlü harçtan sürüyoruz. 2. yufkayı kırıştıra , buruştura seriyoruz ve yine sütlü harçtan sürüyoruz. 3. yufkayı serince üstüne sosisli içimiz koyuyoruz. 4 ve 5. yufkaların arasına da sütlü harçtan koyuyoruz.
  4. En sonunda kenardan sarkan yufkayı kapatıp, kalan sütlü karışımı döküp, yumurtayı sürüyoruz. 200 derecede pişiriyoruz.

Yorum Gönder

 
Top