0



Hamsili pilavı ne daha önce bir yerde yemiştim ne de yapmak aklıma gelmişti. Taaa ki Show haberde Ali Kırca'nın bir haberini dinleyene kadar. Ekonomik menülerden haber yapıyordu bir ara. Kadıncağızın biri 2 kilo hamsi almıştı. O iki kilo hamsi ile Ana Haber Bülteninde (bu arada Türkiye'deki haberlerin artık nerelere kadar düştüğü de ortaya çıkıyor. ) tam 5 çeşit yemek yaptı. Ben de o ana haberden :))) iki çeşit yemek öğrendim. Biri hamsili pilav, diğeride hamsili köfte . İkisi de çok güzel oldu. Hatta hamsili pilav süüpppppeeeerrrr oldu. Bizim aile çok beğendi.

Bizden söylemesi, sizden denemesi

Malzemeler:
  • 1/2 kg kılçıkları ayıklanmış fileto hamsi
  • 2 bardak pirinç
  • 1/2 paket Çam fıstığı , 1/4 paket kuş üzümü,
  • 1 büyük soğan
  • 3 bardak kaynar su
  • Tuz ve yenibahar, 1 adet kesme şeker
  • 1/4 demet maydanoz ve 2 yemek kaşığı dolusu nane
Yapılışı :
  1. Önce pilavınızı yapın. Bir soğanı yemeklik doğrayıp, 1 kaşık mısır özü, 1 kaşık zeytinyağı ve 1 kaşık tereyağ ile öldürün (ben pilavları böyle yapıyorum). İçine fıstığı atın, kavurmaya devam edin. 20 dakika ılık suda bekletilmiş ve süzülmüş pirinçleri atın ve kavurmaya devam edin. İçine kuş üzümü, yeni bahar, kesme şeker, tuz , nane , maydanozu katın. 3 bardak sıcak su koyup, suyunu çekene kadar pişirin.
  2. Ben bir borcam kek kalıbını tereyağ ile yağladım. Borcam tencere yada ısıya dayanıklı tencere olabilir. Hamsi filetoları sık sık hatta birazda üst üste dizdim. Üstüne pilavı döktüm ve düzelttim . Tekrar üstüne balıkları sık sık koydum . Hatta bazı noktalarda üst üste bile olabilir. Hamsiler sık konmazsa pişince küçülüyorlar, aralar açık kalıyor. 170 derecede sanıyorum 25-30 dakikada pişti. Sonra onu bir tabağa ters çevirip servis yaptım. Çok çok güzel oldu.

Yorum Gönder

 
Top