0


Sibel'in nefis sütlü tatlılarından biri. Biz bayıla bayıla yiyoruz. Sibel'de eksik olmasın her yaptığında gönderiyor. Sibelllll biz HEP her yaptığında istiyoruz . :))


Malzemeler:

  • 6 su baradğı süt
  • 2 su bardağı şeker
  • Ayrıca 3 su bardağı süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 3 paket petibör büskivi

Yapılışı :

  1. 6 su bardağı sütü tencereye koyun. İçine de 2 su bardağı şeker koyun ve karıştırdıktan sonra kaynatın
  2. Süt kaynarken derin bir kaseye 3 su bardağı süt ,2 yumurta sarısı,5 yemek kaşığı nişasta,1 paket vanilya,yarım su bardağı sıvı yağı karıştır ve tüm malzemeyi çırpın.Bu arada dikkat edin süt kaynayıp da taşmasın ocak batıp size iş çıkmasın:)
  3. Süt kaynadıysa bu karışımı da sütün içine ilave edin ve kısık ateşte kaynayıncaya kadar karıştırın .Kaynayınca kapatın
  4. Eti petibör bisküvileri Borcama birer parmak arayla dizin. Üzerine hazırladığın bu muhallebiyi eşit olarak dökün. Tekrar bisküvi tekrar karışım derken bisküviler ve muhallebi bitene kadar aynı işlemi yapın.
  5. En son muhallebi dökülmüş kata blenderdan geçirdiği un gibi yaptığın petibörleri dökün.Üzerini iyice kaplayın. Ceviziniz varsa ceviz de dökebilirsiniz. Yerinde soğuduktan sonra buzdolabına koyun. İstediğin zaman çıkarın kesip , ikram edin.

Yorum Gönder

 
Top