0



Bir gün evvelki yazımda yarım kalan kremaylada cup cake yaptım demiştimya işte karşınızdalar.Tek kişilik pasta kadar lezzetli aynı zamandada çok pratik bu kekçikler:)



Malzemeler;(12 adet cup cake için)


2 yumurta
1 su bardağı şeker(ben esmer kullandım)
1,5 çorba kaşığı dark kakao
yarım çay bardağı sıvıyağ
100 ml krema
1 çay bardağı damla çikolata
1 çay bardağı kadar vişne
yarım çay bardağı süt
bir fiske tuz,1 paket vanilya
1,5 su bardağı sinangil fındıklı kek un
(siz isterseniz normal un+kabartma tozu kullanın benim pakette bu kadar vardı kullanmak istedim)

Üzerine:

Yarım paket kakaolu pasta kreması
1 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çorba kaşığı kakao
yarım su bardağı süt


Öncelikle yumurtalarımızı ve şekerimizi krema halini alıp bembeyaz olana kadar çırpıyoruz.Krema,sıvıyağ,kakao ve sütümüzü koyup biraz daha çırpıyoruz.Vişne hariç kalan malzemelerimizin hepsini ilave edip iyice çırpmaya devam ediyoruz.Vişnelerimizide katıp bu sefer kaşıkla karıştırıp vişneleri hamurla özdeşleştiriyoruz.

Cup cake kağıdı koyduğumuz kalıplarımızın yarısını biraz geçecek şekilde hamurumuzu her birine paylaştırıyoruz.160 derece ısınmış fırında 15 dakika pişmeleri için yeterli olacaktır ancak siz genede kürdan testi uygulayın bu süre sonunda...

Krema için malzemelerimizi derin bir kaba alıp iyice çırpıyoruz.Pişen ve soğuyan keklerimizin üzerine şırında yada yağlı kağıttan külah yaparak biraz krema sıkıyoruz.Üzerine isteğe göre süsleyip dolapta servis zamanının gelmesini bekliyoruz...

Afiyet Olsun




Yorum Gönder

 
Top