0



Hem çok sağlıklı hemde çok lezzetli bir tarif ....Daha evvel annem usulü pirinçli enginarı sizlerle paylaşmıştım.Buda benim sevdiğim gibi, nasıl pişirilirse pişirilsin ama mutlaka özellikle bu mevsimde bol bol tüketmemiz gerekir.Herkese güzel bir hafta diliyorum.

Malzemeler:

4 adet enginar
1 çay bardağı taze bezelye
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 patates
1 soğan
1 havuç
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su
Öncelikle yemeklik doğradığımız soğanımızı yarım çay bardağı zeytinyağında pembeleştiriyoruz.Limonlu tuzlu suda beklettiğimiz enginarlarımızı ,bezelyelerimizi,havuç ve patateslerimizide soğana ekleyip bir kaç dakika kavuruyoruz.Şekeri tuzu ve suyu ilave edip tenceremizin (çelik tencere)kapağını kapatıyoruz.15 dakika sonra enginarlarımızı bıçakla kontrol ediyoruz.Pişmişse altını kapatıyoruz ve tencerede soğumaya bırakıyoruz.

Soğuyan enginarlarımızı servis tabağına alıp garnitürünüde üzerine koyuyoruz.Dereotu ve naneyle süsleyip servise sunuyoruz.Bence her zeytinyağlı gibi 1 gün beklerse çok daha lezzetli oluyor.

Afiyet Olsun...

Yorum Gönder

 
Top