0


Arşivimin dolması için çok basit olan yemekleri bile ekliyorum buraya.Buda onlardan biri taze fasulye:)
Kimisi çiğden koyar ,kimisi kavurur,kimisi salçasız domatessiz yapar ...Fasulye basit bir yemek ama herkesin çok farklı yapma biçimi var....
Gelelim tarifimize...
750 gram kadar taze fasulye(benimki börülce cinsiydi)
1 adet soğan
6-7 diş sarmısak
2 adet büyükçe domates
1 adet havuç
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz,şeker
yarım su bardağı kadar zeytinyağı
Öncelikte fasulyelerimizi yıkayıp uç kısımlarını alıyoruz.Büyüklüklerine göre 2 yada 3 e yataylamasına kestiğimiz fasulyelerimizi tekrar bir sudan geçiryioruz. .Yarım su bardağı kadar zeytinyağına soğanımızı, sarmısaklarımızı ve yarım ay şeklinde doğranmış havuçlarımızı ilave ediyoruz .Yaklaşık 1 dakika sonra fasulyelerimizide ekleyip bir kaç dakika kavuruyoruz.2 domatesimizin kabuklarını soyup minik minik doğruyoruz ve fasulyerlerimize ekliyoruz.1 yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı tuz,2-3 adet küpşekerde ekleyip 1 çay bardağı kadar sıcak su koyuyoruz ve düdüklümüzün kapağını kapatıyoruz.Yaklaşık 12-13 dakikada fasulyelerimiz pişecektir.
Afiyet Olsun...

NOT:Ben genelde süreyle yarıştığım için yemeklerimin çoğunu düdüklü tencerede pişiriyorum.Eğer siz normal çelik tencerede yapmak isterseniz fasulyenin pişme süresi 45 dakikayı bulabilir.

Yorum Gönder

 
Top