0


1 yumurta akı
1 sb pudra şekeri
yarım su bardağı ince çekilmiş fındık
125 gr tereyağ
yarım çay bardağı sıvıyağ
1-1,5 sb un
1 sb sinangil fındıklı kek un
1 pkt vanilya

1 su bardağı unu yağsız teflon tavada rengi dönene kadar kavuralım.daha sonra bütün malzemelerimizi yoğurma kabına alıp çok yumuşak olmayan bir hamur elde edelim.(yumuşak olursa kurabiyelerin şekilleri yayılabiliyor)İstediğimiz kalıpla kesip 170 dr fırında üzerleri hafif pambeleşene kadar pişirelim.(10-11 dk)
Ben kurabiye hamurunu ince yapıp bu şekilde arasına ve üzerine nutella sürüp fıstığa buladığım gibi,bazende hamuru daha kalın tutup piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpiyorum.İki şekildede çok leziz ancak fıstıklının görüntüsü ortada:)
Bu kurabiyeyi sevgili arkadaşım eyvah yemek yandı ocak battı gönüle giderken götürmüştüm ve sık sık yaparım.Gerçekten çok lezzetlidir.
Afiyet Olsun

Yorum Gönder

 
Top