0


Baklava yufkası benim için çok büyük bir buluş...Eskiden zar zor bulunurken şimdi heryerde var neyseki faydalanabiliyoruz bol bol.Ben 1 kere baklava yaptım ama böreğini o kadar sık yaparımki neredeyse dondurucumdan hiç eksik olmaz:)



Malzemeler (30 adet börek için)


15 adet baklava yufkası
yarım çay bardağı sıvıyğı
50 gram tereyağ

İç Malzemesi

Yarım kilo kıyma
1 kurusoğan
tuz,karabiber
maydanoz


Tezgahımıza bir adet baklava yufkasını serip silikon yumurta fırçasıyla yağlayalım(bu fırça yumuşak olduğu için tercih ediyorum silikon fırçayı)İkinci kat yufkayı üzerine kapatıp tekrar yağlıyalım.Üçüncü kat yufkayıda serdikten sonra geniş olan kenara 2 yemek kaşığı kadar iç harcı uzunlamasına yayalım.Yufkamızı dikkatlice ne çok sıkı nede gevşek olacak şekilde büyük bir rulo yapalım.Keskin bir bıçakla ruloyu 5 parçaya bölelim.Diğer yufkalar içinde aynı işlemi yapıp yufkalarımızı tamamlayalım.

Böreklerimizi hafif yağladığımız tepsimize dizim üzerine yumurta sarısı sürelim,170 derecede 15 dakika kadar pişirelim.


Afiyet Olsun...

NOT:Baklava yufkası çok ince bir yufka olduğu için dikkatli davranmak gerekiyor.Ayrıca çıtır çıtır bir börek oluyor bu ve bir kişi rahatlıkla 7-8 adet yiyebilir....misafir gelecek yada kalabalık bir aile iseniz bu önerimi dikkate almanızı dilerim..






Yorum Gönder

 
Top