0


Mamelikayı eşim çok seviyor. Neden mamelika diyorsun derseniz ilk olarak bir Sampi de yemiştim bu lezzeti sanırım kaşar peyniri ile yapıldığı için bu adı almış.
Ama yapımı meşhur Trabzon kuymağı gibi. Zaten yemiş olduğum pidecide bir karadeniz pidecisi.
Tadı harika muhakkak sizde yemişsinizdir bu tarifi. Ben tıpkı bizim çökelik sündürmemize benzetiyorum bu yıl Turhal'a gidince çökelik getireceğim onunta tarifini yayınlarım inş. Pazar kahvaltısı için alternatif bir tarif...



Malzemeler:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı mısır unu
2 çay bardağı sıcak su
2 su bardağı kaşar peyniri rendesi(Kaşar ne kadar çok olursa tadı bence o kadar güzel oluyor)

Yapılışı:
tereyağında mısır ununu kavurun. hafifçe pembeleşsince azar azar ve karıştırarak kaynamış suyu ekleyin.Pişmesine yakın kaşar peyniri rendesini ilave ederek karıştırın. peynir tuzlu değilse tuz ekleyin.Eğer sizde bizim gibi tavanın dibinin tutmasını istiyorsanız harlı ateşte biraz bekletin alt kısmı çıtır çıtır olacaktır.
sıcak servis edip yiyebilirsiniz. Afiyet olsun...

Yorum Gönder

 
Top