0

Enginar dolması taaa çocukluğumdan kalan bir alışkanlıktır. Annem de çok güzel enginar dolması yapardı. Tabii annemin enginarlarında bir gıdım etli çanak kısım olmazdı. Sadece yapraklarını sıyırırızdınız. Enginarlar tazecikti. Ah nerde o enginarlar şimdi. Benim yaptığım daha körpe olduğuna inandığım enginarlardan ama yinede ortasında çanağı oluşmuştu tabii ki :(

Malzemeler:

  • 5 adet enginar

  • 250 gr kıyma

  • 1 aida çay bardağı pirinç
  • 1 adet büyük soğanın rendesi

  • 1/4 bağ ince ince doğranmış maydanoz

  • 2 yemek kaşığı salça

  • 2 yemek kaşığı dolusu nane

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve üstleri için domates

  • tuz, karabiber, etli dolma olsada yeni bahar
Yapılışı:

  1. Enginarları yaklaşık 10 dakika hafif tuzlu suda haşlıyoruz. Yapraklarını açtırıp içindeki tüylü kısmı etli kısma zarar vermeden çıkarıp enginarları temizliyoruz yada temizlediğimizi zannediyoruz :)

  2. Yağ ve domates hariç diğer iç malzemeyi karıştırıp, enginarların içine dolduruyoruz. Tencereye dizip üzerlerine 2 su bardağı su gezdiriyoruz. Domates dilimleri ile üstlerini süsleyip , 2 yemek kaşığı zeytinyağını da üstlerine döküp; su kaynayana kadar hızlı sonra yavaş ateşte yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz.

Yorum Gönder

 
Top