0


Geçen akşam yine ne yapacağımı bilmeden mutfağa girdiğim sırada yaptım bu yemeği....Ben ertesi gün için önce yemeğini pişirdim ertesi günde beşamelleyip fırına verdim.Sizinde vaktiniz yoksa ertesi gün için bu şekilde yapabilirsiniz.


Malzemeler (6 kişilik)

Yarım kilo kuşbaşı kuzu eti(siz danada kullanabilirsiniz)
1 havuç
1 mini patates
1 çay bardağı bezelye
1 kırmızı biber
1 soğan
1 kesemeşeker
1 çay kaşığı sarmısak tozu,tuz,az karabiber


Üzeri İçin;

1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı margarin

tuz

3 adet milföy hamuru
1 yumurta sarısı

Soğanlarımızı yemeklik doğrayıp pembeleşene kadar kavuruyoruz.Kesme şekerimizi ,kırmızı biberimizi etimizide ilave edip edip etler bıraktığı suyunu çekene kadar kavurmaya devam ediyoruz.Havucumuzu da ekleyip 1 su bardağı su ilavesiyle biraz pişiriyoruz.Etler suyunu çekince küp doğradığımız patatesimizi ,bezelyelerimizi ve baharatlarımızı katıp 1 su bardağı daha su ilavesiyle suyunu çekene ve etler iyice pişene kadar pişiriyoruz.
Beşamel sos için 1 yemek kaşığı margarine 1 yemek kaşığı unumuzu ekleyip biraz kavuralım.Sütümüzüde ekleyip hızlıca karıştırarak koyulaşmasını sağlayalım.Tuzunuda ekleyip altını kapatalım.

Suyu kalmayan yemeğimizi bir servis kabına alalım,üzerine beşamel sosu döküp karıştıralım.Yemeğimizi ister büyük bir serviste isterseniz tek kişilik porsiyonlar haline olacak şekilde kaplarımıza akraralım.Üzerine 1 dilim kaşar kapatalım.1 milföyü 6 parçaya bölelim ve her bir 3 parçayı 1 porsiyonun üzerine uzunlamasına kapatalım.
Milföylerimizin üzerine yumurta sarısı sürüp 170 dr fırında milföyler pişene kadar pişirelim.
Bilinen bir yemeğin farklı küçük dokunuşlarla farklı bir versiyonu bu ,demeye değer ;)
Afiyet Olsun ...

Yorum Gönder

 
Top