0
 Hayırlı günler mutlu hafta sonları diliyorum arkadaşlar . Ülkemin  birçok yerinde insanlar artık bırakın baharı, yazın keyfini çıkarırken biz hala penceremizden yağan yağumuru seyrediyoruz .Özledik pırıl pırıl güneşi
İnşallah çok uzun sürmez de bizlerde pikniklere çıkar kırlarda dolaşırız diye ümit ediyorum :)
Bu arada evde otururkende tabiki boş durmuyorum tarifler deniyorum olmadı uyduruyorum .iyi olanlar gösteriye çıkyo olmayanlar mırın kırın(buda ne demekse:)yenip kalkılıyo.Ben bugün öyle bir tarif veriyorum izleyenlerime yani çok lezzetli ve güzel olanını . üzerinin portakallı jölesi soğumasına sabredemeden kesildiği için pek düzgün olmadı ama tadı harika  nefis çok pratik ve hafif bir pasta oldu deneyecek olanlara afiyet olsun diyorum :))
KEK İÇİN GEREKLİ OLANLAR:
(Orta boy kelepçeli kalıp için malzemeler)

  • 3 yumura
  • 3türk kahve fincanı toz şeker
  • 1t.k. fincanı süt
  • 1t.k.fincanı su
  • 4 t. k. fincanı un
  • 1 t. k. fincanı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • portakal kabuğu rendesi
ÜZERİNE:

  • 2 su bardağı  fanta
  • 2yemek kaşığı nişasta
İÇİNE:
  • 1paket çikolatalı fındıklı puding
  • sütü tariften yarım bardak az koyup hazırlayalım 
  • soğumaya bırakalım.
HAZIRLANIŞ:
  • Çırpma kabımıza yumurta ve şekeri koyup beyazlaşıp köpürene kadar çırpalım
  • Sırayla diğer bütün kek malzemelerini katıp karıştıralım.
  • Yağladığımız kalıbımıza döküp orta ısıdaki fırınımızda pişirelim.
  • Diğer bir tarafta tencereye 2su bardak fanta ve2 yemek kaşığı nişastayı katıp karıştırarak pişirelim.
  • Soğuyan keki kalıptan çıkarıp ikiye ayıralım . Alt tabanı tekrar kelepçeli kalıbımıza koyalım.
  • Araya hazırladığımız soğuttuğumuz pudingi yayalım
  • Üstüne ayırdığımız keki koyup .pişirdiğimiz fantayı üzerine boşaltalım
  • Kalıbı hafif çalkalayalım karışım iyice etrafa dolsun diye,dolapta en az 4 ,5 saat bekletip kalıbımızdan çıkarıp servis edelim.
  • Pastamız dolapta bir gün beklerse daha düzdün kesiliyor.:))

Yorum Gönder

 
Top