0
Mercimek çorbasının tahtını ancak sütlü/terbiyeli mercimek çorbası sallayabilir....

Dün blogları dolaşırken sevgili rumma'da gördüm bu tarifi oda sofra dergisinden almış. Herşeyden evvel ismi çok hoş geldi bu çorbanın bana.Malzemelere bakıncada aaa bu bizim mercimek çorbasının sütlü/terbiyeli hali dememek imkansız.Lezzeti güzel ama normal mercimek çorbasına göre biraz daha ağır ve içindeki süt oldukça hissedilir cinsten..

Ben kendi yaptığım ölçüleri vereceğim çünkü normal tarifte kullanılan yağ 2 çorba kaşığı kadar margarin ,2 yumurta sarısı ve +1 yemek kaşığı daha tereyağ içeriyor.Siz orjinalini denemek isterseniz buyrun....



Çeşminigar Çorbası

1 su bardağı kırmızı mercimek

5 su bardağı su(veya tavuksuyu)

1 su bardağı süt

1 çorba kaşığı sıvıyağ

1 adet iri kurusoğan

1 tatlı kaşığı un

1 yumurta sarısı

çeyrek limon suyu

1 çay kaşığı tuz

Üzeri İçin

Kızarmış ekmek

Kırmızı pul biber

Tencereye sıvıyağ ve küp doğranmış soğanı ilave edip soğanlar pembeleşene kadar kavuralım. Pembeleşen soğanlara unu ilave edip biraz sararınca kırmızı mercimeği de koyalım bir iki çevirip suyunu ilave edelim ve yaklaşık 10 dakika mercimekler eriyene kadar pişirelim.



Mercimekler ezildiğinde çorbayı blenderden geçirelim ve çorbayı tekrar ateşe koyalım.1 su bardağı süt ve iyice çırptığımız yumurta sarısı ve limon suyunu ilave edelim.Kaynamaya başladığında altını kapatıp tuzunu ayarlayalım. Üzerine tereyağda pul biberi yakarak koyabileceğiniz gibi sadece pul biber ve kızarmış ekmeklede servis edebilirsiniz..


Afiyet Olsun..


Not:Çorbaya süt veya yoğurt eklendiğinde kesilmemesi için tuz en son eklenir.Bir diğer önemli konuda bir taşım kaynatılıp ocağın altı kapatılır yoksa çorbamız yine kesilebilir.



Yorum Gönder

 
Top