0

Her zaman diyorum iyi ki bu bloğu açmışım...

Yatıp kalkıp şükrediyorum kendim için ne iyi bir şey yapmışım,aferin Zeynep diyorum,kendimden bir makas alıyorum:)

Nereden çıktı şimdi derseniz eğerrrr ,yemek pişirmek konusunda ilerlediğim kadar ,acayip güzel bir arkadaş grubuna da girmiş oldum "Zeyneple" sayesinde...

Bir sürü blogcan kardeşim,blogcan ablam var artık...Onları görünce gözlerim parlıyor inanın,hepsini acayip seviyorum ve özlüyorum:) Bir aradayken herşeyi unutuyoruz...Üzüntümüzü ,sevincimizi herşeyimizi beraberce yaşıyoruz artık. Bir telefonla ,bir maille anında toplaşabiliyoruz,kalplerimiz birlikte atıyor o an sanki...


Kardeşlerimizden biri Ankara'ya taşınıyor mesela...ama bu bizim için hiç problem bile değil ki...atlar gideriz diyoruz,atlar gelirsin ...ayrılmayız ki diyoruz...

Mühim olan atları bulabilmemiz sen üzülme diyoruz dermişimmm:))))

Hafta sonu da Ayşenim'e süpriz parti konseptli bir piknikte toplaştık yine...Ona süpriz yapacağız diye zıplaya zıplaya giderken meğer bende parti çocuğuymuşum da haberim yokmuşşş:)))

Beraberce Meltemciğimizin hazırladığı siyah beyaz pastamızla doğum günümüzü kutlayıp ,yağan yağmura rağmen biz güneş varmışçasına eğlendik durduk bütün gün...

Öğrendim ki yemek bloggerlarının pikniğine gidecekseniz eğer 3 gün önceden bir şey yemeyin mümkünse:))) çünkü pikniğe değil yemek cennetine gidiyorsunuz resmen:) Neler yedik neler:)


İyi ki bu bloğu açmışım demekle haksız mıyım sizce:)) Eminim daha bir sürü iyi insan girecek hayatımıza ve daha nice güzel günler yaşayacağız hep birlikte...

Konuyu bağlamak gerekiyor farkındayım:))))

Evettt aşağıdaki kek de blogcan bacılarım için hazırlandı ,onaylandı ve şimdi sizlerin huzurlarınızda:)))



ELMALI FINDIKLI KEK


MALZEMELER:

3 Adet yumurta

1 Su bardağı tozşeker

1 paket vanilya

1 Paket kabartma tozu

1 Çay kaşığı tarçın

½ çay kaşığı zencefil tozu

1/2 su bardağı kırık fındık

1,5 Çay bardağı ayçiçek yağı

3 Adet kırmızı elma

Aldığı kadar un

süslemek için , pudraşekeri


YAPILIŞI:

Yumurtaları ve şekeri iyice çırpıyoruz.

Sıvıyağı da ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.

Kabartma tozunu, vanilyayı,tarçını,zencefili ve fındığı ilave edip karıştıralım.

2 adet elmanın kabuklarını soyup kek harcımıza rendeleyelim.

Yavaş yavaş unu ilave edip karıştıralım.

Harcımızı yağlanmış unlanmış kek kalıbımıza döküp,diğer elmanın kabuklarını soyup ince ince dilimleyip kek hamurumuzun üzerine dizelim.

Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişmeye bırakalım.

Piştikten sonra pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz.


AFİYET BAL OLSUN.



Not: Bir süre sıcak kumlardan soğuk sulara atlayacağım için çok sık güncelleyemeyebilirim bloğumu:)
Beni ösleyin tamam mııı:))) Zeylül Kaçar:)

Yorum Gönder

 
Top