0

Malzemeler :


  • 2 Yufka
  • 3 Patlıcan
  • 150 Gr. Kıyma
  • 1 Soğan
  • 2 Köy Biberi
  • 1 Kırmızı Biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvıyağ
  • Tereyağı

Hazırlanışı
Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğruyoruz. Tuzlu suda biraz bekletip acısını alıyoruz. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağ ile kavuruyoruz.

Köy biberi ve kırmızı biberi doğrayıp soğanlara ekliyoruz. Patlıcanları ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Tuz ve karabiberini katıp biraz daha kavurduktan sonra altını kapatıp ılımaya bırakıyoruz.

Kıymayı ayrı bir tavada sıvı yağ ile kavurup patlıcanlara ilave ediyoruz. Tavayı sıvıyağ ile yağlıyoruz. Tereyağını eritiyoruz. Yufkanın bir tanesini tavanın içine bütün olarak seriyoruz.

Erimiş tereyağı sürüyoruz. Diğer yufkayı parçalıyoruz. Yufkalı tavanın zeminine yufka parçalarını döşüyoruz.

Üzerine tereyağı sürüyoruz. Patlıcanlı harcı döküyoruz. Yufkanın dışarıda kalan kısımlarını içe doğru kapatıyoruz.

Her kapattığımız kenarı tereyağı ile yağlıyoruz. Ocakta önlü arkalı olarak pişirip servis ediyoruz.

Yorum Gönder

 
Top