0
Malzemeler:
  • 20 adet kabak çiçeği,
  • 20 tatlı kaşığı pirinç,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 2 tahta kaşığı zeytin yağı,
  • 150-200 gr kıyma,
  • 1 adet domates,
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası,
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası,
  • Maydanoz, dere otu,
  • Kuru nane, karabiber, tuz,
  • Sosu için ayrıca 1 tatlı kaşığı domates salçası,
Yapılışı:
  1. Kabak çiçeklerinin ortasındaki kısım çıkarılır, bol su içinde, dolma içi malzemesi hazır oluncaya kadar bekletilir.
  2. Dolmanın içi bütün malzemeler karıştırılarak hazırlanır. Çiçekler suyun içinden çıkarılır, kaşık ile içlerine ( yarısını geçmiyecek miktarda) hazırlanan harçdan koyulur. Çiçekler ortada birleştirilir, hafif bükülür tencereye dik veya yatık dizilir.
  3. 1 tatlı domates salçası 1,5 su bardağı sıcak su ile ezilir, dolamaların üzerine dökülür. kısık ateşte ağır, ağır pişirilir. Sıcak veya ılık olarak servis yapılır.
Afiyet olsun...

Yorum Gönder

 
Top