0

Malzemeler :


  • Yarım Kg. Asma Yaprağı
  • 4 Patlıcan
  • Yarım Kg. Dolmalık Biber

İç Harcı İçin:

  • Yarım Kg. Bıçak Eti
  • 2 Su B. Pirinç
  • 2 Domates
  • 4 Yeşil Biber
  • 1 Soğan
  • 1 Tutam Maydanoz
  • 2 Çorba K. Biber Salçası
  • 1 Çorba K. Pul Biber
  • 1 Çorba K. Karabiber
  • Sumak
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Su

Hazırlanışı
Asma yapraklarını haşlıyoruz. Sumağı ılık su ile ıslatıyoruz. Patlıcanları ikiye kesip içlerini boşaltıyoruz. Biberlerinde içini boşaltıyoruz.
Domates, biber, maydanoz ve soğanı ince bir şekilde doğruyoruz. Karıştırma kabının içine, yıkanmış pirinç, et, doğradığımız sebzeler, biber salçası, pul biber, karabiber, sıvı yağ ve tuzu katıp yoğuruyoruz.
Asma yaprağının ortasına iç harçtan koyup sarıyoruz. Boşalttığımız patlıcan ve dolmalık biberleri de dolduruyoruz. Tencereye önce asma yaprağı dolması üstüne de biber ve patlıcan dolmalarını koyuyoruz.
Üzerine başına gelecek kadar sıcak su döküp tuz ekliyoruz. Islattığımız sumağı süzgeç yardımı ile biraz suyunu ekliyoruz. Orta ateşte dolmaları pişiriyoruz.

Yorum Gönder

 
Top