0

Bol soslu makarnayı çok severim ancak sade yada sosu az olan makarnayı ağzıma koyamam :)Yazın yaklaştığı bu günlerde evde yaklaşık 2 aydır pişirmediğimi fark ettiğim makarnayı koydum ateşe ama kilolarıma kilo katmasın diye sosunda mümkün olduğunca az yağ kullandım tabikide....



Domatesli Tavuklu Makarna

250 gram makarna(ben pastavilla kullandım)
1 adet haşlanmış tavuk göğsü(veya but)
5 adet domates
3 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 diş rendelenmiş sarımsak
1 çay kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 kurusoğan
karabiber,tuz
bir tutam ince kıyılmış maydanoz



Makarnamızı 2,5 litre kaynamış tuzlu suya atalım ve yaklaşık 9-10 dakika pişirelim.Makarnayı pişirirken diğer tarafta 1 yemek kaşığı sıvıyağda küp doğranmış kurusoğan ve halka doğranmış sivribiberi soğanlar pembeleşene kadar kavuralım.Kabukları soyulup küp doğradığımız domatesleri ve salçaları da ilave edip domatesler eriyene kadar pişirelim ancak suyunu çok çekmemesine dikkat edelim.

Domatesler erimeye başladığında didiklenmiş tavuk etini,sarımsak ve baharatları ilave edelim.Makarnamızı süzüp sosumuza ilave edelim.Makarnamızı sosla beraber bir dakika kadar daha pişirip makarnanın sosu iyice çekmesini sağlayalım.Maydanozuda ilave edip makarnamızı servis edelim.


Afiyet Olsun....

Yorum Gönder

 
Top