0

Pazı benim en sevdiğim otların başında gelir. Allah nasıl bir şey yarattıysa her şeye yakışıyor. İster kavur, ister pişir, ister sar, ister balıkla kullan , ister diğer sebzelerle. İçinizde eğer pazıyı yemeklerinde kullanmayan var ise en kısa zamanda kullanmasını tavsiye ederim.

Süper pratik tarif. Biz çalışanlar için kurtarıcı, ayrıca besleyici. Herkese afiyet olsun şimdiden.

Malzemeler:
  • 250 gr. kadar mantar
  • Bir bağ pazı
  • 1 yemek kaşığı salça yada 1 büyük boy domates
  • 1 çorba kasesi rendelenmiş kaşar
  • 2 yemek kaşığı Zeytinyağı, tuz , karabiber , isterseniz pul biber
Yapılışı:

Mantarı yıkayıp, soyup, dilim dilim kestikten sonra zeytinyağında kavurun. Mantarlar suyunu verip çekince içine domatesi veya salçayı da katıp biraz daha kavurun. 3 parmak kalınlığında doğradığınız pazıyıda atıp biraz çevirin. Kapağını kapatıp pazıların pişmesini bekleyin, sanıyorum en fazla 10 dakikada pişiyor. Yemeğin altını kapatınca üstüne kaşarını atıp, tencerinin yada tavanın kapağını tekrar kapatın. Kaşarlarınız yemeğin sıcaklığı ile kendi kendine eriyecektir.
Yemekte soğan kullanılmıyor ama isterseniz en başa ekleyip kullanabilirsiniz.

Yorum Gönder

 
Top