0
 Merhaba arkadaşlar; güzel güneşli bir gündeyiz nihayet.Mutlu haftalar dileyerek pratik bir milföy tarifi ve haftamızın tatlı geçmesi ümüdiyle de revani tarifimi paylaşmak istiyorum sizlerle:)
Tuzlu dilber dudağı için miföy hamurlarımızı bardakla kesip,aralarına peynir koyup, kapatalım tepsiye dizelim.
Çıkan kenarları da ben ceviz ve şekere bulayıp büküp dilber dudaklrıyla bir tepsiye dizip aynı anda fırında pişirdim harika oldular .Malesef onları resimlemeye yetişemedim.havada tükendiler .:))
GEREKLİ OLANLAR:
(büyük boy borcam tepsiye)
3yumurta
1su bardağı şeker
1su bardağı yoğurt
2 su bardağı un
1su bardağı irmik
1paket kabartma tozu
ŞERBETİ:
5su bardağı şeker
6 su bardağı su
yarım limon (kaynamaya başladıktan 20 dk sonra kapat hızlı ateşte)
kek sıcak şerbet soğuk olacak
ÜZERİNE
1Paket kakaolu puding
tarifteki gibi hazırla
HAZIRLANIŞI:
Kek malzemeleri önce yumurta ve şeker beyazlaşıp köpürene kadar çırpılır, sonra diğer malzemeler katılıp karıştırılır .Yağlanmış tepsiye boşaltılıp.  Orta hararetli fırında pişirilir.
Üzerine hazırlayıp soğuttuğumuz şerbet dökülür.Daha sonrada puding tarifteki gibi pişirilir üzerine sürülür.AFİYETLE:)))

Yorum Gönder

 
Top