0





Kısırı sevmeyen varmıdır bilmiyorum ama ben çok severim.Heleki bol ekşili ve acılı ise değmeyin keyfime.Günlerin baştacı olan bu salata aynı zamanda belki yanında bir bardak ayran ile bir öğün olabilecek doyuruculukta...Ben misafirlerimden kalan kısırı ertesi gün fotoğrafladığım için yeşillikler biraz can çekişiyor ama deneyenler bilir bence soğuk soğuk böyleside çok lezzetli :)


Kısır
1 su bardağı ince bulgur(çiğ köftelik)
1 su bardağı kaynar su
1 adet iri domates
6-7 dal taze soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 diş sarmısak
1 küçük kurusoğan
7-8 dal maydanoz ve taze nane
1 çay kaşığı tuz,yarım limon suyu
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı kuru nane
2 yemek kaşığı nar ekşisi

İnce bulgurun üzerine kaynar suyu döküp karıştırma kabının kapağını kapatalım.5 dakika kadar sonra bulgura salçaları ,tuz ve baharatları ekleyip tahta kaşık ile iyice özdeşleşene kadar karıştıralım.

Küçük doğradığımız domates,ince doğranmıştaze ve kurusoğan,ince kıyılmış maydanoz ve nane,rendelenmiş sarmısak,zeytinyağı ,limon ve nar ekşisini katıp iyice karıştıralım.

Servis sırasında yanına karnişon turşu ile servis yapabilirsiniz

Afiyet Olsun..

Not:İsterseniz içine ince doğranmış salatalık ve bir kaç yaprak kıvırcık doğrayabilirsiniz.





Yorum Gönder

 
Top