0
Tokat'ın yöresel tatlarından Bulgurlu Lahana Kavurması tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:250 gram dana kıyma
1 küçük boy lahana
4 adet soğan
1 su bardağı bulgur
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
3 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber

Yapılışı:Küçük boy bir lahananın yaprakları koparılarak yıkanır. Temizlenen lahana yaprakları ince ince kıyılır. Lahana yaprakları pişirileceği tencereye aktarılırken 1 bardak bulgur eklenir ve  kavurulmaya başlanır. Ardından tencereye 1 bardak su eklenerek pişirilme işlemine başlanır. Dört adet soğan yemeklik kesilerek bir tavada kavurulur. 250 gram dana kıyması da soğanla birlikte kavurulmaya başlanır. Soğanla birlikte kavrulan kıymaya , birer çay kaşığı karabiber, kimyon ve pul biber eklenir. Birer kaşık domates ve biber salçası eklediğimiz kıyma ve soğan, pişen lahana ve bulgura katılır. Bir tencerede malzemeler harmanlanana kadar kavurulur.


Kaynak: http://www.kanald.com.tr/Mutfagim

Yorum Gönder

 
Top