0
Sodalı Poğaça

Bir değişik poğaça  :)

   Öncelikle aradığınız sodalı ,mayalı olan bayatlamadığı iddia edilen ancak içerisinde maya olduğu için bence ertesi güne bayatlayan poğaçaysa BURADAKİ tarifimi tıklayın :)

   Blogdaki hamur işleri bölümünde mayalı poğaçaların yoğunluğunun farkındayım. Blogger arkadaşlarım dahil bir çok kişiden ben mayalıya cesaret edemiyorum,kabartmıyor sen nasıl yapıyorsun gibi mailler alınca siteye bir kaç mayasız tarif eklemek istedim.

   Bu ara bloğun ismini yakında yemek vakti değil de gün menüsü  olarak değiştireceğim galiba :)



SODALI POĞAÇA

200 gram yumuşak tereyağı
2 yemek kaşığı labne peyniri
1 şişe soda (200 ml)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
1,5 yemek kaşığı mavi haşhaş
6-7 adet kuru domates
2 yumurta (1 sarı üzerine)
3-3,5 bardak kadar un

İçi için;
1 kase tulum peyniri veya beyaz peynir
veya zeytin ezmesi...


2,5 bardak unun ortasını havuz gibi açın.Tereyağ,labne peyniri,1 tam yumurta bir yumurta akı,soda,mahlep,kabartma tozu ve tuzu ekleyip  hamur toparlanana kadar un ilave edin.En son haşhaşı ve minik kestiğiniz kuru domatesleri hamura ekleyin ve hamuru 15 dakika dinlendirin.

Hamurdan  mandalinadan küçük parçalar koparıp arasına dileğiniz iç harcı koyun ve ikiye katlayarak poğaça şekli verin.

Üzerine yumurta sarısı sürüp 175 derece ısılı fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.

Afiyet Olsun..

Not: Benim kuru domatesim çok sert olmadığı için sıcak suda bekletmedim.sizinki çok sertse kullanmadan evvel yarım saat sıcak suda bekletip süzün.

Yorum Gönder

 
Top