0

Sizlere de oluyormu bilmem, denemek istediğim çoğu tarif evdeki ön yargılılar yüzünden yapılamıyor ve yapılamayan herşey gibi hayallerimi süsleyip  gece rüyalarıma giriyor. :) Kekte veya tatlıda haşhaş kullanmakta bunlardan biri ..Kekin tadını ben çok beğendim,ancak yiyen ev halkı tadı çok güzel ama o çıtırları bir daha koymasan daha iyi olur dedi :)

HAŞHAŞLI LİMONLU KEK

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı yoğurt
125 gram yumuşamış tereyağ
2 limon
2 yemek kaşığı haşhaş
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un

Yumurta ve şekeri 5 dakika kadar çırpalım.Ardından yumuşamış olan tereyağı ve yoğurdu ilave edip çırpmaya devam edelim.1 limonun kabuklarını rendeleyin ve suyunu sıkıp limon kabuğu rendesiyle birlikte kek harcına ilave edin.2 yemek kaşığı haşhaşı,unu ve kabartma tozunuda ekleyip biraz daha çırpın.

Hamuru yağlayıp unladığınız veya yağlı kağıt serdiğiniz baton kek kalıbına boşaltın.Üzerine kabuklarının beyaz kısımlarınıda soyduğunuz 1 limonu incecik dilimler haline kesip sıra sıra dizin.Limonların üzerine biraz toz şeker serpmenizi tavsiye ederim.

Keki 175 derece önceden ısıtılmış fırında ilk 20 dakika kapağını hiç açmadan 35-40 dakika kadar pişirin.

Afiyet Olun.

Yorum Gönder

 
Top