0

  
    Karidesi genelde kaşarlı, güveçte veya makarnaya  karıştırarak kullanırdım.Ancak bu sene karides tavaya alıştım hatta dadandım diyebilirim :) Evet karidesi çoğu kimse yemez biliyorum ancak yiyenler için bence nefis bir alternatif,üstelik çokta pratik ....


Karides Tava (2 kişilik)

400 gram ayıklanmış karides
1 çay bardağı un

1 şişe soda
1 bardak un
1 çay kaşığı karbonat(fazlası acımsı tat veriyor)
1 çay kaşığı tuz

kızartmak için;
1 su bardağı sıvıyağ
5-6 adet çöp şiş

Karidesleri ayıklayıp,biraz tuzlayın.Ardından şişe geçirip her birini una bulayın.

1 şişe soda ,1 bardak un,tuz ve kabartma tozunu iyice çırpın.Una buladığınız karides şişleri sodalı karışıma da bulayıp kızgın yağda nar gibi kızartın.

Yanına sos olarak  tarator sos gibi bir sosu örneğin; bir avuç ceviz içi, 2 dilim bayat ekmek, 2 yemek kaşığı mayonez, 2 diş sarmısak,1 tatlı kaşığı sirke ve tuzu rondodan geçirip kullanabilirsiniz

Afiyet Olsun...

Yorum Gönder

 
Top