0

   Blog yazmaya ilk başladığım dönemlerde en çok önem verdiğim bölüm kahvaltılardı.Ancak bir süre sonra yaptıklarım aşağı yukarı hep aynı çekmeyim ben fotoğraf demeye başladım.Ancak  bir süredir blokta olmamasına rağmen sucuklu yumurta ,pastırmalı menemen gibi yumurtalı tarifleri arayarak siteme gelen o kadar çok kişi varki ileryen günlerde bütün bunların tariflerinide eklemek farz oldu :)

   Bugünkü tarifin tek özelliği rulo yapılması sanırım.Facebook sayfamdaki çoğu kişi krep sandıysa da aslında içerisinde çok az un var bence çok şık ve leziz.Kürdanlarım için canım arkadaşım Zeynep'e sonsuz teşekkürler :)




RULO YUMURTA

3 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
3 yemek kaşığı süt
1 minik kase kıyılmış dereotu
2 parmak kadar ezilmiş peynir
arası için ayrıca tel peynir veya taze kaşar
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı tuz

Yumurta, un, süt, tuz, dereotu ve kırmızı pul biberi iyice çırpalım. Ezilmiş beyaz peyniri de ekleyip bir kere daha çırpalım.

2 yemek kaşığı sıvıyağı teflon tavamıza koyup iyice  ısıtalım.Yumurtalı karışımı içerisinde döküp  kapağını kapatalım.arada bir sallayarak üstündeki sıvı olan yerlerinde pişmesini sağlayalım.

Ters yüzünü bir tabak veya spatula yardımı ile çevirip arka tarafınıda pişirelim.

Pişen yumurtamızı tavadan düz bir zemine alıp arasına tel peyniri veya kaşar peyniri gezdirelim.Hafif ılınan yumurtayı rulo sarıp keskin bir bıçak yardımı ilem 2 parmak eninde kesip dilerseniz kürdanlarla süsleyin.

Afiyet Olsun.

Not:26 cm ve teflonu çizik olmayan bir tava kullanmanızı tavsiye ederim.siz iç malzemeyi istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz,dilerseniz arasına kavrulmuş havuç veya ıspanak bile koyabilirsiniz.

Yorum Gönder

 
Top