0


   Chili biberlerini oturduğum semtin pazarında görünce, demek bu kadar yaygınlaştı diyerek  arasıra yaptığım bu sosu sizinle paylaşmak istedim.Chili biberi normal biberlerden çok daha lezzetli ve acı bir biber türü...Ben  içerisindeki çekirdeklerini temizleyerek yaptığım için acısı çok yakmayan türden oldu. Ancak siz çok acı seviyorsanız çekirdeklerini ayırmayın.

   Sos buzdolabında 1 hafta kadar dayanabiliyor. Makarna sosu olarak kullanabileceğiniz gibi,çorbalarda veya tavuk parçalarını evvela sosa sonra çıtır harca bulayarak acılı tavuk butları elde edebilirsiniz.İleriki günlerde chili sos kullanarak yapılmış bir kaç tarif paylaşacağım..

  Ayrıca arka fonda duran makarnaları da makarna makinası olmadan kendim yaptım.bir kaç denemeden sonra ev yapımı makarna tarifide sitedeki yerini alacak,sevgiler....


CHILI BİBER SOSU

7 adet chili biberi
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet yeşil biber
1 adet domates
bir kaç dal kereviz yaprağı
2 diş sarmısak
2 adet kesme şeker
1,5 yemek kaşığı sirke
1 silme çay kaşığı tuz
yarım çay bardağı sıcak su

Biberleri ince halkalar halinde doğrayıp çekirdeklerini çıkartalım,  domatesin ve sarmısakların kabuklarını soyup rendeleyelim.

Sıvıyağa biberleri alıp biraz soteleyelim. Ardından domates ve sarmısakları koyup sotelemeye devam edelim. Sıcak suyu, kereviz yapraklarını, sirkeyi, şekeri ve tuzunu ilave edip kapağını kapatalım ve kısık ateşte 3-4 dakika pişirelim.

Ilınan sosumuzu blender ile iyice ezip ince süzgeçten geçirelim.Ağzı kapalı olarak  buzdolabında saklayıp 1 hafta içinde tüketelim.

Afiyet Olsun.



Yorum Gönder

 
Top