0

Muzlu Pudingli ;)

   Mantar kurabiye 10-15 yıl evvel ne kadarda revaçtaydı değil mi ? Anneme takılıp hangi eve güne gitsem bu kurabiyeler çıkardı karşıma patates salatası ile birlikte :)

   Mantar kurabiye bir çok blogda mevcut.Ancak benim hatırladığım kadarı ile muzlu puding ile muz kokulu mantar kurabiyeler yapılıyordu o zamanlar.Şimdilerde yapılan ve pek bir revaçta olan  pudingten kek ve kurabiyeler  o zamanlarda varmış ...


Mantar Kurabiye
150 gram yumuşamış tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket muzlu puding
1 yumurta
1 su bardağı mısır nişastası
1 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı kadar un
1 tatlı kaşığı kakao


Kakao ve un hariç bütün malzmeleri karıştırın.Unu kontrollü ekleyerek orta sertlikte bir hamur elde edin. Vaktiniz varsa hamuru buzdolabında yarım saat dinlendirin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapıp tepsiye dizin.

Bir pet şişe kapağını önce kakaoya sonra kurabiyenin tam ortasına gelecek şekilde bastırın.175 dereceli ön ısılı fırında 25 dakika kadar pişirin.

Afiyet Olsun.

Not:Kapağı biraz bastırsanız yeterli olur.Çok bastırıp yayarsınız pişerken hamur biraz daha yayılacağı için şekilleri bozulabilir.

Yorum Gönder

 
Top