0


Safranlı pilav tek başına yenmez öyle değil mi ? :)

Safranı aldığımdan beri çoğu yemekte kullanıyorum.Et ,tavuk yemekleri ve pilavlar için güzel bir renk veriyor.Aroma veriyormu derseniz pek değil!Fiyatı ona göre daha ucuz olan zerdeçalı da safran gibi yemeklerinizde kullanabilirsiniz.

Safran-zerdeçal insan vücudunda başta kanserli hücreler olmak üzere pek çok şeye iyi geldiğini duyunca kullanmamak içten bile değil zaten :)Safran  çok iyi bir antioksidandır.Strese karşı birebirdir,beyindeki seratonin hormununu aktive ederek mutluluk sağlar.Kanserli tümörü küçültücü etkisi vardır. Ayrıca tümörün yayılmasını önler.Göz hastalıklarının ilerlemesini durdurur.Kötü kolesterolü düşürür.Kalbi kuvvetlendirir.Kabızlığı giderir.Gaz gidericidir.

Ancak belirtmeden geçemiyeceğim safranın aşırı kullanımı da zehirlenmelere yol açabilir.O sebepten herşey ibi kararında kullanmanızı tavsiye ederim.

Keklerden kurabiyelere pek çok alanda da kullanıma müsait nötr 'a yakın bir tadı var üstelik ...

Ben bu sefer üzerine bezelye ve düdüklüde pişirdiğim kuzu budu ile servis yaptım.

SAFRANLI PİLAV

2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 kesme şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 silme tatlı kaşığı zerdeçal
1 kaç adet safran dalı
3 su bardağı et suyu(veya tavuk suyu)
1 tatlı kaşığı tuz

Pirinçleri nişastası gidene kadar iyice yıkayın.Ilık tuzlu suda 15 dakika kadar bekletin.

Yağları pilav tenceresine koyun.Pirinç, şeker, limon suyu ve tuzu ilave edip çok karıştırmadan pirinçler şeffaflaşana kadar kavurun.

Et suyuna zerdeçalı ve safranı karıştırın ve suyu pirinçlere ilave edin.Tencerenin kapağını kapatın.Kaynayana kadar orta ateşte kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.Tencere ve kapağın arasına kağıt havlu sıkıştırıp pilavınızı 15 dakika dinlendirip servis yapın.

Afiyet Olsun.

Yorum Gönder

 
Top