0


     Zeytinyağlı baklayı o kadar çok severimki bu sene çıktığını duyar duymaz internetten satın aldım.E haliyle bu tarz sebzelerin internetten alınamayacağına bir kez daha karar verdim.Zira bembeyaz olması gereken baklam  üzerindeki lekeler sebebi ile sanki biraz kara oldu ve karalık baklada arzu edilen bir şey değil :)Siz satın alırken buna dikkat edin mutlaka.


Zeytinyağlı Bakla

750 gram bakla
1 büyük kuru soğan
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı un
yarım demet dereotu


Baklaları taze fasülye gibi evvela başlarını sonra yanlarını temizleyerek iki veya üçe bölün ve limonlu suya atın.

Zeytinyağı tencereye koyun ve yemeklik doğranmış soğan,tuz ve şekeride ilave edip soğanları sarartın.

Baklaları da koyup tencerenin kapağını kapatın.Baklalar hafif sarardığında içinde 1 tatlı kaşığı unu erittiğiniz  1,5  su bardağı suyu ve dereotunun kalın sap kısımlarını tencereye koyun.Kısık ateşte 45 dakika kadar pişirin.Piştiğinde kalın dereotu saplarını alın.

Soğutup sarmısaklı yoğurt ve dereotu ile servis yapın.

Afiyet Olsun.

Not:daha yağlı seviyorsanız zeytnyağını bir çay bardağı kadar kullanabilirsiniz.Dereotunun sapları dereotu kokusunun baklaya daha çok işlemesini sğalıyor.

Yorum Gönder

 
Top